Àreu

El poble d'Àreu (1.220m) pertany al municipi d'Alins, que esta format per les valls del riu Noguera de la Vall Ferrera i Noguera de Tor. Es troba situat al nord-oest de la comarca del Pallars Sobirà, al cor dels Pirineus.

Àreu és natura

 

Al territori d'Àreu hi trobem els pics més alts dels Pirineus catalans, com la Pica d'Estats amb 3.143 m d'alçada, Monteixo amb 2.905m, el Pic de Baborte amb 2.938m, entre altres.

També cal destacar el gran nombre de llacs naturals que trobem en el seu paisatge com el llac de Sotllo, el de Baborte, el de Baiau, els de la Pica d'Estat, amb una bona xarxa de refugis de muntanya.

Àreu és un punt de sortida de grans excursions a elevats pics però també és el punt de partiria de camins i senders més planers com al Pla de la Selva, al Port de Boet o al Bosc de Costuix.

Àreu és cultura

 

Es conserva alguns edificis de notable interès històric-artístic i arquitectònic; com és el conjunt arquitectònic de la Força d'Àreu amb la seva església de Sant Feliu, la església del poble, sant Climent amb una imatge romànica de la verge i el nen i amb el seu campanar que es divisa des de tot el poble.


A l'estiu també es pot visitar i gaudir d'una demostració de com s'aprofitava la força de l'aigua per fer funcionar una serradora, un molí de farina i una mini central elèctrica. Totes aquestes instal·lacions les podem veure a la Serradora d'Àreu.

Àreu és tradició


Les arrels i costums dels seus avantpassats es segueixen recordant i celebrant a Àreu.

Una d'aquestes celebracions és la de la festa del Carnestoltes, on es realitza un Pasacalles per tot el poble amb música i on es recullen ous i llongonissa seca de les diferents cases de pagès del poble per a realitzar un sopar de germanor amb aquests productes.

Al mes de juny es celebra la Cuita el Sol; perseguint lo sol al Monteixo, una de les proves de la Copa Catalana de Curses d'Alta Muntanya.
La Festa Major d'Àreu que es celebra l'1 d'agost.

Altres activitats

 

Les activitats que es poden realitzar als voltants d'Àreu són a l'estiu les excursions a Cavall, el descens de barrancs, el ràfting, i les excursions amb Quads i amb 4x4. Una d'aquestes excursions és la que ens porta directament al Principat d' Andorra.

I a l'hivern les excursions amb raquetes de neu, els trineus de gossos i l'esquí alpí a les magnífiques pistes de Virós Vallferrera i les de Port Ainé.

La Plaça, s/núm - 25575 Àreu - Lleida - info@casabesoli.es - Facebook - Tripadvisor